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たいじゅー:?kg
きのーのとれーにんぐ:おやすみ^^
読んだえーごのほんin 2013(1冊。残り29冊)
1 “Great by Choice (Jim Collins, Morten T. Hansen)”2 “The adventure of Johnny Bunko (Daniel H. Pink)”
I read one article today. It states that salmon Sushi’s Salmon is nurtured in Chile. Chile is located in South America and it is very far from Japan. I was surprised. We can get salmon in Hokkaido, Japan. However, this article states that natural salmon may have virus, so we cannot eat raw salmon. Therefore, salmons need to be nurtured in a pond and they need to be fed by using safe food. These salmons will be exported to Japan, U.S., etc. I thought that American salmon sushi^^ is made of Canadian salmon. Maybe my thought was wrong.
See you tomorrow.
Takashi Utsugi
きょーはしゅっちょーさきのもーてるで書いてます。
けさみたにゅーすでちょっちびっくり(?)なにゅーすがありました。さーもんのすしねたはちりからゆにゅーしているとゆーものです。なんでも、天然ものは寄生虫がいる可能性があるからなまでたべるのはあまりよくないそーな。そこで、養殖してそれをすしねたにするとゆーわけです。最近のちょーさでは一番好きなすしねたにさーもんをあげる人がおおいそーですが、じつわ私もさーもんが一番すきですね。思い返してみると、たしかに昔はさーもんのすしねたってあんまなかったかなあ???それにしてもちりで養殖してるのは、やっぱ安いろーどーりょくだからでしょーか???さーもんといえば北海道とかカナダでしょーが、やっぱし日本とかかなだだと養殖しても割に合わないのかもしれませんね。あめりかでもすしねたによくさーもんが出てきますが、てっきりカナダのさーもんかと思ってました。もちろんカナダ産もあるのかもしれませんが、もしかしたらちりから来ているのかもしれませんね。たしか記事にかかれていた養殖さけの輸出先のNo.1が日本で、No.2があめりかだったと思います。こーやっておいしー^^ものが安く食べられるのも、ちりで養殖を始めた日本企業や商社のおかげとゆーわけっすね。国際化社会の現在、やっぱし国をまたいでのきょーりょくが大切だと思います。
でわ。
うつぎたかし
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